2018 yılının gişe rekortmeni 10 film

2018, geçen yıllardaki gibi gişede yine süper kahramanların yılı oldu. Yıl içinde en yüksek hasılat yapan filmlerin yarısını süper kahraman filmleri oluştururken, bu sene animasyonlara ilgi eskisine nazaran düşük kaldı. Sadece İnanılmaz Aile 2 listeye girebildi.

Senenin gişe sürprizi ise son aylarda geldi. Queen ve Freddie Mercury’nin öyküsünü anlatan film, stüdyonun yüksek gişe beklentisi olmamasına karşın hasılat rekoru kırdı. İşte, 2018’in dünya çapında en çok izlenen 10 filmi:

1- Avengers: Sonsuzluk Savaşı/Avengers: Infinity War: Gösterime girdiği her sene listenin zirvesinde yer alan Avengers serisi, 2018’de de geleneği bozmadı.

Film, 678 milyon 815 bin 482 doları ABD, 1 milyar 369 milyon 894 bin doları diğer ülkelerden gelmek üzere toplamda 2 milyar 48 milyon 710 bin 150 dolar dünya gişe hasılatına imza attı.

Süper kahramanların bu kez çok güçlü bir düşman olan Thanos’u alt etmek ve evreni kurtarmak için her şeyi feda etmek noktasına gelişlerini anlatan filmin yönetmenleri Anthony ve Joe Russo…

Avengers

Filmde Robert Downey Jr. (Iron Man) Chris Evans (Captain America), Mark Ruffalo (Hulk), Scarlett Johansson (Black Widow), Chris Hemsworth (Thor), Benedict Cumberbatch (Doctor Strange), Tom Hiddleston (Loki), Anthony Mackie (Falcon), Paul Bettany (Vision) ve Elizabeth Olson (Scarlet Witch) rol alıyor.

Avengers Infinity War

2-Kara Panter/Black Panther: Senenin ön görülemeyen bir başka büyük çıkışını da Kara Panter/Black Panther yaptı.

Aynı zamanda ”siyah başkaldırının” simgesi haline gelen film, 700 milyon 59 bin 566 doları ABD, 646 milyon 853 bin 595 doları diğer ülkelerden olmak üzere 1 milyar 346 milyon 913 dolar hasılat yaptı.

Yönetmenliğini Ryan Coogler’ın üstlendiği filmde Chadwick Bosman, Michael B. Jordan, Lupita Nyong’o, Angela Bassett, Forest Whitaker, Martin Freeman, Andy Serkis, Danai Gurira, Daniel Kaluuya, Letitia Wright ve Winston Duke rol alıyor.

Black Panther

Filmde, T’Challa/Black Panther, Wakanda Kralı babasının ölümünden sonra tahta geçmek ve kral olarak gerçek yerini almak üzere zorlu bir savaşın içerisine giriyor.

3- Jurassic Park: Yıkılmış Krallık/Jurassic World: Fallen Kingdom: Dünya gişe hasılatında iki süper kahraman filmiyle beraber ilk 3’ü paylaşan yapım ise Jurassic Park serisinden geldi.

Film, 416 milyon 769 milyon 345 bin doları ABD, 888 milyon 174 bin 715 doları diğer ülkelerden olmak üzere 1 milyar 304 milyon 944 bin dolar hasılat elde etti.

Yönetmenliğini J.A Bayona’nın üstlendiği filmde Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Jeff Goldblum ve James Cromwell başrolü paylaşıyor.

Jurassic Park

Filmin konusu şöyle:

Tema parkı Jurassic World dinozorlar tarafından yok edileli 4 yıl olmuş, Isla Nublar ise hayatta kalan dinozorların ormanlarına sığındığı bir yer haline gelmiştir.

Ada’nın uykuda olan yanardağı harekete geçince, Owen (Chris Pratt) ve Claire (Bryce Dallas Howard) adada kalan dinozorların soyunun tükenmesini engellemek için bir kurtarma kampanyası başlatır.

Jurassic World Yıkılmış Krallık

4-İnanılmaz Aile 2/Incredibles 2: Geçen yıl Disney masalı Güzel ve Çirkin’in zirvede olduğu gişe, bu sene animasyon ve live action filmler için çok da uğurlu geçmedi. En çok izlenenler listesinde yer alan tek animasyon yapım İnanılmaz Aile serisinin ikinci filmi oldu.

Film, 608 milyon 581 bin 744 doları ABD, 634 milyon 17 bin 81 doları diğer ülkelerden gelmek üzere 1 milyar 242 milyon 598 bin 825 dolar gişe hasılatı yaptı. Sevimli animasyon, bu rakamla yılın 1 milyar doların üzerinde hasılat yapan 4 filminden biri oldu.

Yaklaşık 14 yıl önceki ilk filmde olduğu gibi Brad Bird’ün yazıp yönettiği İnanılmaz Aile 2, süper güçleri olan ailenin yeni maceralarını anlatıyor.

İnanılmaz Aile

5- Venom: Zehirli Öfke: Her ne kadar eleştirmenlerin gözüne giremese de Tom Hardy’nin başrolünü üstlendiği Venom, gişede yapımcısını sevindirdi.

Film, 213 milyon 205 bin 181 doları ABD, 641 milyon 951 bin 726 doları diğer ülkelerden olmak üzere 855 milyon 156 bin 907 dolar hasılat elde etti. Hasılatın yüzde 75’i ABD dışı ülkelerden geldi.

1993 yılında yayımlanan Venom: Lethal Protector adlı hikayeyi temel alan filmi Ruben Fleischer yönetiyor. Eddie Brock/Venom’u Tom Hardy’nin canlandırdığı filmde diğer rollerde Jenny Slate, Riz Ahmed, Michelle Williams ve Woody Harrellson var.

Venom

Filmin konusu şöyle:

Eddie Brock (Tom Hardy) hırslı bir muhabirdir. Sevgilisinin çalıştığı araştırma firmasının sahibi de peşinde olduğu hikayelerden biridir. Kötü niyetli ve kendi amaçları doğrultusunda hareket eden bu adamın hikayesinin peşinde koşarken, Eddie, adrenalinle beslenen uzaylı bir organizmanın insan deneklerle birleştirilmeye çalışıldığını öğrenir.

Venom

6- Mission: Impossible Yansımalar/Mission: Impossible-Fallout: Artık aksiyon dışındaki projelerde göremediğimiz Tom Cruise’un Görevimiz Tehlike serisinden yeni filmi gişenin zirvesindekiler arasında yer aldı.

Film, 220 milyon 159 bin 104 doları ABD, 570 milyon 858 bin 348 doları diğer ülkelerden gelmek üzere 791 milyon 17 bin 452 dolar gişe hasılatının sahibi oldu. Bu hasılatın yüzde 72.2’si ABD dışından geldi.

Cruise’un başrolünde 23. yılını dolduran filmin bütçesi 178 milyon dolar. Filmde, Henry Cavill, Rebecca Ferguson, Vanessa Kirby, Simon Pegg, Michelle Monaghan, Angela Bassett, Alec Baldwin, Ving Rhames ve Sean Harris de rol alıyor.

Mission Impossible

Mission: Impossible serisinin yeni filmi, istenilen şekilde gitmeyen bir görev sonrasında insanlığı global seviyede bir felaketten korumak için Ethan Hunt (Tom Cruise) ve ekibinin verdiği zorlu mücadeleyi konu alıyor.

Mission Impossible Fallout

7-Aquaman:  Yılın son 4 gününde gösterime giren film, inanılmaz bir rekor kırarak yılın en çok izlenenleri arasına yerleşmeyi başardı.

İlk 4 gününde 189 milyon 375 bini ABD, 562 milyon 400 bini diğer ülkelerden gelmek üzere 751 milyon 775 bin dolar hasılata imza atan filmin başrolünde Game of Thrones dizisindeki Khal Drogo rolüyle tanıdığımız Jason Momoa var.

James Wan’ın yönettiği Aquaman’in ilk solo macerasında Nicole Kidman, Temuera Morrison, Patrick Wilson ve Amber Heard da rol alıyor. Momoa’nın yarı insan yarı Atlantisli Arthur Curry’yi (Aquaman) canlandırdığı filmde, egzotik su altı krallığının mirasçısı olduğunu öğrenen Curry, halkını yönetmek için harekete geçiyor.

Aquaman Jason Momoa

8- Deadpool 2: İlk macerasıyla beklenmedik şekilde gişe rekorlarını altüst eden Deadpool, ikinci filmiyle de aynı başarıyı tekrar etti.

Film, 324 milyon 505 bin 97 doları ABD, 417 milyon 77 bin 804 doları diğer ülkelerden olmak üzere toplam 741 milyon 582 bin 901 dolar gişe hasılatı elde etti.

Yönetmenliğini David Leitch’in üstlendiği filmde Deadpool’u Ryan Reynolds canlandırıyor. Film, sevgilisi Vanessa ile mutlu ilişkisini sürdüren Deadpool’un düzeninin gelecekten gelen Cable ile sarsılmasını konu alıyor.

Deadpool

9-Bohemian Rhapsody: Senenin bir başka gişe sürprizi de Queen’in müzikal yolculuğu ve Freddie Mercury’nin hayatını anlatan filmle yaşandı.

Bütçesi 52 milyon dolar olan film, 819 milyon 207 bin 42 doları ABD, 513 milyon 345 bin 226 doları diğer ülkelerden olmak üzere 702 milyon 552 bin 268 dolar gişe yaptı.

Disney’in satın aldığı 20th Century Fox, filmin başarısı sayesinde amiral gemisine değerini kanıtlamış oldu. Böylece Disney’in süper kahraman ve animasyon filmleri dışında Bohemian Rhapsody gibi dramatik yapıdaki filmlere daha fazla şans tanımaya karar verdiği ifade ediliyor.

Bohemian Rhapsody Rami Malek

Yönetmenliğini Bryan Singer’ın üstlendiği filmin yönetmeni Brian Singer. Filmde 1991 yılında AIDS’e bağlı gelişen zatürre nedeniyle 45 yaşında hayata veda eden efsane Queen solisti Freddie Mercury’yi Rami Malek canlandırdı.

Diğer Queen üyeleri gitarist Brian May’e Gwylim Lee, baterist Roger Taylor’a Ben Hardy, bassist John Deacon’a ise Joe Mazello hayat verdi.

Bohemian Rhapsody Rami Malek

10- Fantastik Canavarlar: Grindewald’ın Suçları/Fantastic Beasts: The Crimes of Grindewald: Harry Potter serisinin öncesini anlatan bu film ise listedeki tek fantastik yapım oldu.

Film, 156 milyon 629 bin 713 doları ABD, 471 milyon 900 bin doları diğer ülkelerde olmak üzere 628 milyon 529 bin 713 dolar gişe hasılatı yaptı.

Beş filmden oluşacak serinin ikinci filmini David Yates yönetti. Filmde Eddie Redmayne, Johnny Depp, Jude Law, Ezra Miller, Katherine Waterston, Alison Sudol, Dan Fogler, ve Zoe Kravitz rol aldı.

Fantastic Beasts Jude Law Johnny Depp

 

Yorum Yapılmamış: "2018 yılının gişe rekortmeni 10 film"

    Yorum yap

    E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.