Gerçek ”Yıldız Savaşları”nı başlattı

Gişe rekorları kıran ”Yıldız Savaşları-Star Wars” serisinin yaratıcısı George Lucas, şirketi Lucas Film’i 2012 yılında 4 milyar dolara sattığı Disney şirketiyle ilgili yorumlarıyla ortalığı karıştırdı.

Charlie Rose Show’da konuşan Lucas, ”Star Wars: The Force Awakens-Yıldız Savaşları-Güç Uyanıyor” filminin başarısına ilişkin soruları yanıtladı. Tüm dünyada büyük hasılata ulaşan seriyi de yarattığı Lucas Film’i 2012’de Disney Film’e satan Lucas,  Star Wars kahramanlarından, “Onları, sürekli bu tip şeyleri satın alıp duran beyaz köle tüccarlarına sattım” diye bahsetti.

Son filmle ilgili de yorum yapan George Lucas, ”Disney, retro bir film yapmak istedi. Bana, ‘Serinin hayranları için bir şey yapmak istiyoruz’ dediler.  Benim hikayelerimi kullanmamaya karar verdiler” dedi.

Yıldız Savaşları 7’nin hikayesini de eleştiren Lucas,” Ben bu retro fikrinden hiç hoşlanmadım. Ben her filmde her defasında farklı bir şey yapmak için çok çalıştım. Değişik gezegenler, değişik uzay araçları, hep yeni şeyler…” sözleriyle görüşlerini özetledi.

”Star Wars 7” filmiyle ilgili bu ağır sözleri sarf eden Lucas, her ne kadar kızgınlığını açıkça dile getirmiş gibi görünse de birkaç gün sonra yanlış anlaşıldığını söyledi. George Lucas, ”Charlie Rose Show’daki  sözlerimi açığa kavuşturmak istiyorum. Orada yanlış bir söz sarf ettim ve kötü bir benzetme yaptım. Ben, Disney ile 40 yıldır çalışıyorum ve bu şirkete büyük bir saygım var. Disney Film, bu seriyi yeniden geliştirmek için dikkatli bir çalışma sergiledi. Gişe başarısından da çok gururluyum” dedi.

Tüm dünyada 16 Aralık 2015 tarihinde gösterime giren ”Star Wars : Güç Uyanıyor”, toplamda 629 milyon 34 bin 583 dolar gişe hasılatına imza attı.

 

 

Yorum Yapılmamış: "Gerçek ''Yıldız Savaşları''nı başlattı"

    Yorum yap

    E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.