Altın Küre: Hangi filmler ödül aldı?

Her yıl Hollywood Yabancı Basın Birliği (Hollywood Foreign Press Association) tarafından verilen Altın Küre Ödülleri sahiplerini buldu.
74. Altın Küre ödüllerine başrolünü Emma Stone ve Ryan Gosling’in üstlendiği La La Land adlı film damga vurdu. La La Land, 7 dalda ödülün sahibi oldu. Törenin açılışında sunucu Jimmy Fallon ve adayların yer aldığı tanıtım videosu da film gibiydi. La La Land filminin müzikleriyle başlayan ve yine Fallon’ın o filmde Ryan Gosling’in piyano eşliğinde seslendirdiği City of Stars ile sona eren tanıtım filmi büyük alkış aldı.

Törende Altın Küre Cecil B. DeMille adlı yaşam boyu onur ödülüne layık görülen Streep, konuşmasında, isim vermeden Trump’ı ağır biçimde eleştirdi. Konuşmasına, ”sesinin kısık oluşundan” dolayı özür dileyerek başlayan Streep, “ABD toplumunda şu anda en çok aşağılanan üç şey; Hollywood, yabancılar ve basındır” sözleriyle Trump’a ilk darbeyi vurdu. Streep, Trump ile ilgili şu eleştirileri getirdi:
 
“Bu yıl çok çok çok güçlü performanslar vardı. Hepsi nefes kesen işlerdi. Beni şaşırtan bir performans oldu. Kancalarını kalbime batırdı. İyi olduğu için değil, çok etkileyici ve işini yaptığı içindi. Hedef kitleyi güldürüp dişlerini gösterdi. Ülkemizdeki en saygın koltuğa oturması istenen kişinin, özürlü bir muhabiri taklit etiği andı bu. Ayrıcalık, güç ve mücadele kapasitesi açısından üstün biri. Bunu gördüğümde kalbim kırıldı ve aklımdan çıkaramadım, çünkü bu bir film değildi, gerçek hayattı.”
Meryl Streep
Donald Trump, başkanlık seçimleri kampanyası esnasında yaptığı bir mitingde engelli New York Times muhabiri Serge Kovaleski’nin taklidini yapmış, bu hareketinden dolayı eleştirilmişti.
Trump’ın, Meryl Streep’e yanıtı ise gecikmedi. Son derece ağır, kaba ve küfür çağrışımı yapan bir cevap veren Donald Trump, resmi Twitter hesabında,”Meryl Streep, Hollywood’un en çok abartılan kadın oyuncularından biri. Beni tanımadığı halde Golden Globe gecesinde saldırmış. O bir…” diye yazdı.
Donald Trump
 
Jimmy Fallon’ın sunduğu törende ödül alan filmlerin tam listesi şöyle:
 -En İyi Film (Drama): Moonlight
Moonlight
En İyi Film (Müzikal/Komedi): La La Land
La La Land
 En İyi Film (Animasyon): Zootopia
Zootopia
 En İyi Erkek Oyuncu (Drama): Casey Affleck, Manchester by the Sea
Casey Affleck
 En İyi Kadın Oyuncu (Drama): Isabelle Huppert, Elle
Isabelle Hupert
 En İyi Erkek Oyuncu (Müzikal/Komedi): Ryan Gosling, La La Land
Ryan Gosling
 En İyi Kadın Oyuncu (Müzikal/Komedi): Emma Stone, La La Land
Emma Stone
 En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Drama): Aaron Taylor Johnson, Nocturnal Animals
Aaron Taylor
 En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Drama): Viola Davis, Fences
Viola Davis
 En İyi Senaryo: Damien Chazelle, La La Land
En İyi Yönetmen: Damien Chazelle, La La Land
Damien Chazelle
En İyi Film Müziği: La La Land
La La Land
 En İyi Yabancı Film: Elle (Fransa)
Elle
 En İyi Orijinal Şarkı: La La Land (City of Stars)

Yorum Yapılmamış: "Altın Küre: Hangi filmler ödül aldı?"

    Yorum yap

    E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.