The Walking Dead setinde korkunç kaza

Ekranların ilgiyle izlenen dizilerinden The Walking Dead’in setinde korkunç bir kaza meydana geldi.

Dizinin Atlanta’da süren çekimleri sırasında meydana gelen kazada dublör olarak görev yapan John Bernecker, dizi oyuncularından biriyle dövüş sahnesine ilişkin rutin provalardan birini gerçekleştiriyordu. Dövüş sahnesi, balkondan düşüşle son buluyordu.

The Walking Dead

Ancak balkondan düşüyormuş gibi yapılan sahnede dengesini yitiren Bernecker, gerçekten 9 metre aşağıya düştü. Beton zemine çakılan talihsiz dublör hemen hastaneye kaldırıldı. Yaşam ünitesine bağlanan Bernecker’in geçirdiği travma sonrası beyin ölümü gerçekleşti.

Kurtarılma umudu olmayan John Bernecker, dün akşam hayatını kaybetti. Ailesi, genç adamın organlarının bağışlanacağını bildirdi.

Dizinin yapımcısı Scott M. Gimper, yaptığı açıklamada ekip olarak bu üzücü kazadan ve John Bernecker’in feci ölümünden dolayı büyük acı duyduklarını belirtti. Gimple, “John’un The Walking Dead dizisi ve düzinelerce filmde yaptığı çalışmalar nesiller boyunca izleyici tarafından heyecanla seyredilecektir. Katkılarından dolayı kendisine minnetarız ve ailesine sabır diliyoruz” sözleriyle başsağlığı dileklerini sundu.

The Walking Dead dublör

Olaydan sonra The Walking Dead setinde çekimler belirsiz bir süreye kadar tatil edildi.

Dublörleri temsil eden SAG-AFTRA kuruluşundan bir sözcü, üyelerinin güvenliğinin her zaman öncelikleri olduğunu belirterek olayla ilgili özel olarak araştırma yaptıklarını bildirdi.

The Walking Dead

Tecrübeli dublör, daha önce de 24: Legacy, Get Out, The Fate of the Furious ve The Hunger Games: Mockingjay–Part 2 adlı yapımlarda görev almıştı.

Olayın 17 yıldır ABD’de bir dublörün ölümüyle sonuçlanan ilk kaza olduğu bildirildi. Polisin de ihmal ihtimali dahil olmak üzere olayla ilgili çok yönlü soruşturmayı sürdürdüğü ifade edildi.

2 Yorumlar: "The Walking Dead setinde korkunç kaza"

  • comment-avatar
    mehmet 26 Mart 2021 (23:03)

    bu kaza film şirketinin suçudur çünkü tek ihtimal düşünülmemelidir adamın düşebileceği her yöne şişme yatıklar olmalıydı bunu düşünemeyecek bir yanı yok resmen kasıtlı hata

  • comment-avatar
    recai sönmez 6 Nisan 2021 (16:58)

    La memo köyünde davar kovalamaya benzemez bu işler. kaç film setinde bulundun merak ettim de. maaşallah fikir beyan decek kadar epey tecrübelisin bu konuda

Yorum yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.