Game of Thrones: 8. sezonda ne bekleyebiliriz

Burcu B. Bilgin

(Dizinin 7. sezonunu izlemiş olanlar okumalıdır)

Game of Thrones’un 7. sezonu henüz bitmiş olmasına karşın büyük finalin yaşanacağı 8. sezona dair şimdiden teoriler havada uçmaya başladı. Her ne kadar yine akla yakın olmayan bazı fikirler ortaya atılsa da bir de zaten 7. sezon finalini dikkatlice izlediğimizde gerçekleşme ihtimalinin çok yüksek olduğunu fark edebileceğimiz gelişmeler de var.

Game of Thrones 7. sezon finali eleştirisi için buraya tıklayın

Peki, 8. sezon için ne gibi gelişmeler bekleyebiliriz?

Bran Stark Game of Thrones

-Akgezenler Winterfell’e saldıracak: Zaten Dragon Pit’teki toplantıdan sonra Cersei, yüzünde geniş bir gülümsemeyle, ”Ölüleri onlar düşünsün, Güney’e inene kadar önce kendilerine saldıracaklar. Kuzey’de onlar var” demişti.

Zaten Winterfell oldum olası talihsizdir. Boltonlar saldırır, Theon saldırır, o saldırır, bu saldırır. Şimdi de Akgezen tehditi altında. Duvar yıkıldı ve aşıldı. İlk durakları burası olacaktır. (Peki bu bacılar ne yapacak?)

Arya Sansa Stark Game of Thrones

-Winterfell saldırıya uğrayacak: Peki Winterfell’de kadro olarak kimleri bırakmıştık onu bir hatırlayalım. Yönetici olarak vekaleten Leydi Sansa Stark, bacısı Arya Stark, biraderleri Üç Gözlü Kuzgun Bran(don) Stark, Samwell Tarly, eşi Gilly, oğulları Sam ve Kuzey’in lordları…

O zamana kadar imdatlarına Jon Snow ve Daenerys’in yetişmesi beklenebilir. Artık wight olmuş Viserion ile biraderleri Drogon ve Rhaegar arasında bir savaş olması da yine muhtemel.

viserion wight

-Bran Stark uçacak: Bran Stark’a Üç Gözlü Kuzgun tarafından ”Sen yürüyemeyeceksin ama uçacaksın” denilmişti. Geride bıraktığımız sezonlarda Bran henüz uçmadı.

Ama bu uçuşun tüm Westeros’un büyük tehdit altında olduğu bir ortamda eli kulağında. Warg yetenekleriyle Rhaegar, hatta rahmetli Viserion üzerinde uçabilir.

Viserion Game of Thrones

-Bran Stark/Night King teorisi: Bir hayran teorisine göre Bran Stark aslında Gecenin Kralı/Night King. Son sezonda ilginç şekilde fiziksel olarak Gecenin Kralı ile benzeşmesi, omzuna bırakılan mavi el izi ile aralarında bir iletişimin meydana gelmesi, Bran’in uçuş kehaneti ile paralel Night King’in Viserion’a binmesi gibi ipuçları arttıkça teoriye inananlar artıyor.

Bran Stark Game of Thrones

Bran’in canlandıran Isaac Hempstead Wright’ın bu konuyla ilgili yorumuna katılıyorum: ”Esasen çok uçuk bir teori ama burası Game of Thrones ve olmaz diye bir şey yok. Hodor teorisi de bana uçuş gibi geliyordu ama gerçek oldu. O yüzden olmaz diyemem”. Yani atın fava dursun. (Ortalığı bu kare karıştırıyor)

Bran Stark Game of Thrones

-Jon Snow ailesiyle ilgili gerçeği öğrenecek: Eh artık Allah’ın emri. Böylece kendisinin aslında Aegon Targaryen, annesinin Lyanna, babasının Rhaegar olduğunu öğrenecek.

Dolayısıyla da Demir Taht’ın varisi olduğunu fark edecek. Ama ne tahtta, ne de bahtta gözü olmayan Jon Snow pardon Aegon için bu kadarı biraz fazla gelecek. ”Yooo dostum” diyebilir. Bunu öğrenmişken Dany’nin de halası olduğunu da öğrenecek tabii.

Jon Snow Game of Thrones

-Ensest, tüm Westeros’ta doğal mı?: Daenerys’in halası olduğunu öğrenen Jon, ondan uzak kalacak mı? Bunu hepimiz merak ediyoruz. Bu noktada şu da var. Kaç gündür herkes ”Ensest Targaryenler için doğal, zaten soyları öyle” diye yazıp çiziyor ama unutmayın ki Jon, köken olarak Targaryen olsa da yetişmesi bir Stark.

Jon Snow Daenerys Targaryen Game of Thrones

Starklar’ın enseste çok sıcak baktığını sanmıyorum. Kaldı ki Lannisterlar’da bile bakılmıyordu ki ikizler Jaime ile Cersei’nin çocuğu olduğunu öğrendiğinde ruh hastası Joffrey’nin bile midesi bulanmış, ikisine de sinirlenmişti. O nedenle ”Aaa halan mı, okey” denilecek kadar rahat bir ortam oluşmayacaktır. Ama iradesine sahip olamayıp yeni bir Jaime haline de gelebilir Jon.

Joffrey Baratheon

-Jon ile Daenerys’in çocuğu olacak: İkide bir üzerine basa basa Daenerys tarafından, ”Ama benim çocuğum olmuyor ki” denildiğine ve senelerdir bunu bu kadar dert etmezken şimdi üzerine düştüğüne göre bebek geliyor demektir.

Bu arada, akraba olduklarını öğrendikten sonra enteresan bir uzaklık hissedecek olan Jon ile Dany’yi bu çocuk bir arada tutacaktır.

Jon Snow Daenerys Targaryen Game of Thrones

-Tyrion, Daenerys-Jon ilişkisini kaşıyacak: Jon, Khaleesi’nin odasına doğru sızarken kapının karşısından olayları gözlemleyen Tyrion’un bakışı hayra alamet değil. Artık o da mı Daenerys’e aşık-zaten herkes aşık-yoksa pek uygun mu bulmadı ya da içine mi doğdu nedir mutlaka bir karşı görüşle ortaya çıkacak. Hele bir de ensesti öğrendiğinde…

Daenerys Tyrion Game of Thrones

-Tyrion’un başı derde girecek: Cersei’nin anlaşmaya uymadığının anlaşılmasıyla beraber daha önceki Casterly Rock planı da pek işe yaramayan Tyrion’un başı Daenerys ile derde girecek.

Hatta, Cersei ile işbirliği yaptığı suçlamasıyla bile karşı karşıya kalabilir küçük adamımız… Ancak eninde sonunda Tyrion’un planlarından biri tutacak ve final sezonundaki kilit isimlerden biri olacak.

tyrion

-Clegane kardeşler savaşacak: ”Senin için neyin geldiğini biliyorsun abi. Hep biliyordun” diyen The Hound, ağabeyi The Mountain ile savaşacak. Büyük ihtimalle King’s Landing çıkartması tarzı bir çatışmanın içinde olabilecek bu kavgada ben The Hound’a şans veriyorum.

The Hound The Mountain Game of Thrones

-Jaime ile Brienne yeniden buluşacak: Jaime Lannister, ”Ben bir söz verdim ve onu tutacağım” diyerek Kuzey’e doğru yola çıktı. Büyük ihtimalle durağı Winterfell olacak ve burada yolu yeniden Brienne ile kesişecek. Artık bu ikili arasında bir şeylerin geçmesi büyük olasılık.

Jaime ile Bran de rastlaşabilir. Ama artık Bran ermiş olduğu için Jaime’ye kin gütmeyecektir.

Jaime Lannister Brienne Game of Thrones

-Theon Yara’yı kurtardıktan sonra ölecek: Theon, Euron Greyjoy’un tutsağı olan Yara’yı almak için yola çıktı. Artık kendini bulan Theon, ablasını kurtardıktan sonra büyük ihtimalle ölecek. Çünkü artık fazla bir misyonu kaldığını düşünmüyorum.

Theon Greyjoy Game of Thrones

-Littlefinger yeniden dirilecek: Evet yanlış okumadınız. Her ne kadar yalnız ve feci bir ölüm yaşadıysa da Lord Peter Baelish’i büyük ihtimalle 8. sezonda bir kez daha göreceksiniz.

Arya tarafından öldürülen Littlefinger’ın yüzü elbette ki Arya Stark’ın bir işine yarayacak. Onun yüzünü nadide yüzler koleksiyonuna katan Arya, mesela Cersei karşısında kullanabilir.

Littlefinger Game of Thrones

-Cersei Lannister ölecek: Artık bu kadar kötülüğün bir cezası olmalı ve evet artık onun ölümünü bekleyen milyonlarca Game of Thrones hayranının bu umudunu boşa çıkartmak olmaz. Katil adayları az önceki teorimle öncelikle Arya, ikincil adayların kardeşleri Jaime ya da Tyrion Lannister. Merakım ise çocuğu doğduktan sonra mı önce mi öleceği…

Cersei Lannister Game of Thrones

-Grey Worm ölecek: Savaşın bir safhasında onu da kaybetmemiz olası. Grey Worm ile Missandei’nin bundan sonra bir daha hiç karşılaşmama ihtimali de yüksek.

Greyworm Game of Thrones

-Gecenin Kralı da rahmetli olacak: Artık zulüm zulüm zulüm nereye kadar. Demir Taht’a onun çıkması biraz her şeye alışkın Game of Thrones izleyicisini bile zorlar diye düşünüyorum. O da 8. sezonun rahmetli adayları arasında. (Nasıl da meymenetsiz)

Night King Game of Thrones

-Arya ile Gendry rastlaşacak: Arya, beraber King’s Landing’den kaçtığı yol arkadaşına o kadar bağlıydı ki onu Melisandre’ye satan The Hound, Beric, Thoros of Myr ve onu alıp giden Kızıl Leydi Melisandre’yi ölüm listesine koydu.

Gendry Game of Thrones

Daha küçüklerken ”Ben ömrüm boyunca birilerine hizmet ettim. Artık tamam” diyen Gendry’ye, ”Ama Beric’e hizmet ediyorsun” karşılığını vermişti. ”O bir lider, burası kardeşlik, onlar aile olabilir” yanıtını alan Arya, ”Ben de senin ailenim” diye ısrar edince Gendry, romantik bir jest yapmıştı:  ”Sen benim ailem olamazsın. Benim leydim olabilirsin”

Şimdi o Gendry döndü ve Arya ile büyük bir buluşma yaşayacakları anı fava atıp bekleyin. İşte o video

-Jon Snow/Daenerys Targaryen’den biri ya da ikisi birden ölecek: Dizinin final sezonunda mutlaka şok bir ölüm beklemek lazım. Jon Snow’un ölüp yeniden dirilmesi olası. Ama artık Thoros yok, acaba Beric aynı şeyi becerebilir mi? (kendi kendime konuşuyorum, inanın bilmiyorum)

Kraliçe Daenerys Targaryen’in ölümü de beklenebilecekler arasında. Bu sezon mutlaka bir şok ölüm olacaktır, ben buna oynuyorum.

Game of Thrones

-Kuzey’i Sansa yönetecek: Kuzey’i ise mutlaka Sansa Stark yönetecek. Jon Snow’un Targaryen olduğunun ortaya çıkmasıyla beraber 7. sezon boyunca artık rüştünü ispatlayan Sansa, Kuzey’in leydisi olacak.

Sansa Game of Thrones

-Demir Taht’a kim oturacak?: Orası epey karışık. Ama izleyiciyi hem şaşırtacak, hem mutlu edecek, hem de bir yandan hafif hüzünlendirecek bir final gerekli. Hepsi birden zor diyeceksiniz ama seyircinin beklenti çıtası da yüksek, eğer olmazsa gemide isyan çıkar.  (Ama bana sorarsanız bence o otursun)

Tormund Giantsbane Game of Thrones

Yorum Yapılmamış: "Game of Thrones: 8. sezonda ne bekleyebiliriz"

    Yorum yap

    E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.