Hangi yerli diziler ekranda olmayı sürdürecek

Haziran ayıyla beraber yerli dizilerin yaprak dökümü de başladı. Televizyon ekranında gelecek yayın döneminde yer almayı sürdürecek olan yerli diziler belirlenirken, kimi diziler de izleyicisiyle birer birer vedalaşmaya başladı.

Bu yıl gelecek senelere nazaran çok daha fazla yerli dizi seyirciyle beraberliğini sürdürecek. Geçen yıllarda dizilerin büyük bir çoğunluğu ekranda tutunamazken birkaç bölüm sonra veda ediyordu. Ancak bu yıl birçok dizi istikrarlı bir çizgiye kavuşarak gelecek yayın dönemi için ekran vizesi aldı.

Vatanım SensinBu dizilerden bazıları 2016-2017 yayın döneminde yeni başlayan diziler, bazıları ise geçen senelerden kalanlar oldu. İşte ekranda olmayı sürdürecek olan yerli diziler:

-Vatanım Sensin (Kanal D): İzleyiciyle 2016 yılının Ekim ayı sonlarında buluşan Vatanım Sensin, Balkan Savaşı ve milli mücadele yıllarında geçiyor.

Vatan bahane aşk şahane 

Bir süredir ekrandan uzak kalan Halit Ergenç’in dönüş projesi olan dizi, 2016-2017 yayın döneminin en ilgi gören çalışmaları arasında yer alıyor. Ergenç’in yanı sıra, Bergüzar Korel, Onur Saylak, Kubilay Aka, Miray Daner, Şebnem Hassanisough, Okan Yalabık, Celile Tolon ve Boran Kuzum rol alıyor. Dizinin yönetmeni Taylan kardeşler.

-Arka Sokaklar: Türk ekran tarihinin en uzun soluklu dizilerinden olan Arka Sokaklar, 11. sezonunu tamamladı. Rıza Baba (Zafer Ergin) ve ekibinin İstanbul sokaklarında suçlularla kıran kırana süren mücadelesini konu alan dizi filmde Ergin’in rol arkadaşları Özgür Ozan (Hüsnü Çoban) ve Şevket Çoruh (Mesut Güneri).

”Rıza Baba” olarak tanıdığımız Rıza Soylu’nun Başkomiser başlayıp Emniyet Müdürlüğü’ne kadar uzanan 11 sezon boyunca ekibindeki çalışma arkadaşlarını pek çok ünlü oyuncu canlandırdı. Ekranda çok önemli bir başarıya sahip olan dizi, gelecek yayın döneminde de izleyiciyle beraber olacak.

-Anne: Başrolünü Cansu Dere’nin üstlendiği Anne, ekrana Mazaa (Mother) isimli Japon dizisinden uyarlandı. 11 bölüm olan Japon orijinalindeki gibi bitirilmesi ve bu sezon sonunda final yapması planlansa da yapımcılar, dizinin gördüğü ilgi üzerine devam kararı aldı.

Anne dizisi Japon orijinaline benziyor mu? 

Cansu Dere’ye minik oyuncu Beren Gökyıldız, Gonca Vuslateri ve Vahide Perçin’in eşlik ettiği dizi, bir öğretmenin evinde şiddet ve ilgisizlik gören küçük öğrencisine anne gibi sahip çıkmasının hikayesini konu alıyor.

Anne

-Cesur ve Güzel: Başrolünü Kıvanç Tatlıtuğ ile Tuba Büyüküstün’ün paylaştığı dizi, epeyce klişe bir konuya sahip olsa da özellikle iki oyuncunun hayranlarının ilgisi sayesinde ekranda tutundu.

Cesur ve Güzel klişeler diyarında

Dizi, babasının intikamını almak için Korludağ kasabasına gelen Cesur Alemdaroğlu’nun (Kıvanç Tatlıtuğ), tesadüfen hayatını kurtardığı Sühan’ın (Tuba Büyüküstün) kin güttüğü Tahsin Korludağ’ın (Tamer Levent) kızı olduğunu anlayınca gizli bir ajandayı hayata geçirerek ailenin içine sızmaya karar vermesinin hikayesini konu alıyor.

Cesur ve Guzel

-Diriliş Ertuğrul: Ekranın en yüksek reytingli dizilerinden olan Diriliş Ertuğrul’un başrolünde Engin Altan Düzyatan var. Senaryosunu Mehmet Bozdağ’ın yazdığı, Mehmet Günay’ın yönettiği dizi, 13. yüzyılda Kayı boyunun Tapınak Şövalyeleri’ne karşı mücadelesini işliyor.

Diriliş Ertuğrul da gelecek yayın döneminde izleyici karşısında olmaya devam edecek.

-Payitaht Abdülhamid: Serdar Akar’ın yönettiği dizinin başrolünü Bülent İnal ile Özlem Conker paylaşıyor. Dizi, 34. Osmanlı padişahı II. Abdülhamid’in saltanatının son 13 yılında yaşananları konu alıyor. Dizi, gelecek yayın döneminde de seyirciyle buluşacak.

-Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz: Senaryosunu Raci Şaşmaz ile Bahadır Özdener’in kaleme aldığı dizide Oktay Kaynarca, Deniz Çakır, Sanem Çelik ve Bahadır Özdener rol alıyor.

Ekrana 2015 yılında gelmeye başlayan derin devlet ve mafya konulu aksiyon dizisi, televizyonun istikrarlı projeleri arasında. Ekran vizesini alan Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, genç yaştan beri yeraltı dünyasının içinde yer alan Hızır Çakırbeyli’nin (Oktay Kaynarca) etrafında gelişen olayları işliyor.

2017-2018 yayın döneminde izleyiciyle buluşmaya devam edecek olan yerli diziler şöyle:

Kanal D: Vatanım Sensin, Arka Sokaklar, Adı Efsane, İsimsizler

Star TV: Söz, Anne, Beni Affet, İstanbullu Gelin, Fazilet Hanım ve Kızları, Cesur ve Güzel

ATV: Kırgın Çiçekler, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Aşk ve Mavi

TRT: Diriliş Ertuğrul, Payitaht Abdülhamid, Adını Sen Koy (TRT 1)

Fox: Çoban Yıldızı, Savaşçı, Kalbimdeki Deniz, No: 309 (FOX)

Show TV: Yeni Gelin

Kanal 7: Kanal Elif.

Anne dizisi Melek Burçin Gökyıldız

-Sona eren dizi filmler:

İçerde (Show TV), Hayat Şarkısı ve Bodrum Masalı da (Kanal D), Seksenler (TRT), Kara Sevda (Star TV) ve Bu Şehir Arkandan Gelecek (ATV).

Bu Şehir Arkandan Gelecek

Yorum Yapılmamış: "Hangi yerli diziler ekranda olmayı sürdürecek"

    Yorum yap

    E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.