2015, Komedinin Yılı Oldu

Veda etmeye hazırlandığımız 2015, Türkiye’de yine komedi filmlerinin yılı oldu. Yılın son ayında gösterime giren ‘’Düğün Dernek 2: Sünnet’’ adlı film, seneyi zirvede bitirirken, ilk 20 film arasında 8 komedi yapımı yer alıyor.

Box Office Türkiye verilerine göre, 2015, her ne kadar Türkiye ve dünyada birçok acı olayın yılı olsa da beyazperdede de seyircinin gülmek için sinemaya gittiği bir sene oldu.

Yaklaşık 1 ay önce 1300 salonda gösterime giren ’’Düğün Dernek 2: Sünnet”, ilk hafta sonunda 621 bin 485 izleyici topladı. ”Düğün Dernek 2”, toplamda 5 milyon 511 bin 183 seyirci topladı ve 63 milyar 71 milyon 395 bin 58 lira gişe hasılatı elde etti.

 

 

Kocan Kadar Konuş: Listenin dördüncü sırasında yine bir başka komedi filmi var: Kocan Kadar Konuş… Ezgi Mola ile Murat Yıldırım’ın başrolünü üstlendiği ‘’Kocan Kadar Konuş’’ adlı romantik komedi, 1 milyon 930 bin 677 izleyiciyle listenin dördüncü basamağında bulunuyor. Film, ailesi tarafından sürekli evlenemediği için eleştirilen bir kızın, günün birinde lise aşkıyla yıllar sonra yeniden karşılaşmasının ve ardından yaşanan komik olayların öyküsü.

 

 

 

 

Ali Baba ve 7 Cüceler: Listenin beşinci sırasında usta komedyen Cem Yılmaz’ın imzasını taşıyan ‘’Ali Baba ve 7 Cüceler’’ filmi var. Büyük gişe beklentileriyle vizyona giren film, listenin ancak beşinci sırasında yer bulabildi. Filmin seyirci sayısı 1 milyon 814 bin 48.

 

 

Bana Masal Anlatma: ‘’Fantastik mahalle filmi’’ olarak tanımlayabileceğimiz eğlenceli yapım ‘’Bana Masal Anlatma’’, en çok izlenenler arasında 7. basamakta bulunuyor. Başrolünde izleyicinin, Behzat Ç. dizisinde tanıyıp sevdiği ”deli aşık” Fatih Artman, bu kez ”naif aşık” dolmuşcu Rıza rolünde.. Okumadığı için dolmuşculuk yapması bir yana kızlardan yana da şansı bir türlü gülmüyor Rıza’nın.. Mahallelinin kahvecisinden otomobil tamircisine varıncaya kadar tüm teşviğine rağmen bir türlü bu alanda ”dikiş tutturamayan” Rıza, bir gün ”beklenmedik bir şekilde” Ayperi (Hande Doğandemir) ile karşılaşıyor ve masal başlıyor. Film, 1 milyon 406 bin 620 seyirci topladı.

 

Yapışık Kardeşler: İlker Ayrık ile Hakan Bulut’un başrolünü üstlendiği ‘’Yapışık Kardeşler’’ listede 10. sırada bulunuyor. İlker Ayrık’ın yönettiği film, ‘’yapışık olarak’’ dünyaya gelen Halim ve Selim kardeşlerin bu durumları nedeniyle bir türlü evlenemeyişleri yüzünden İstanbul’a göç etmelerinin eğlenceli hikayesi. Film, 1 milyon 14 bin 630 izleyiciyi sinema salonlarına çekti.

 

 

Niyazi Gül Dörtnala: Ata Demirer’in Demet Akbağ ile başrolünü üstlendiği, Hakan Algül’ün yönettiği ‘’Niyazi Gül Dörtnala’’, listenin 11. sırasında. Film, 994 bin 16 izleyiciyle buluştu.

 

 

Sevimli Tehlikeli: Bir başka romantik komedi filmi de Özcan Deniz’in yönettiği, Şükrü Özyıldız ve Ayça Ayşin Turan’ın rol aldığı ‘’Sevimli Tehlikeli’’…  Listenin 13. sırasındaki film, 911 bin 833 seyirci topladı.

 

 

Kara Bela: Listedeki diğer komedi  ise Kara Bela. Cengiz Bozkurt’un başrolünü üstlendiği film, ünlü dizi Leyla ile Mecnun’un yaratıcısı Burak Aksak’ın imzasını taşıyor. Filmin toplam izleyici sayısı 891 bin 175.

 

 

İşte, Box Office Türkiye verilerine göre,  2015 yılının en çok izlenen filmleri  şöyle:

Ekran Resmi 2016-01-05 21.45.20

Yorum Yapılmamış: "2015, Komedinin Yılı Oldu"

    Yorum yap

    E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.