2016 yılının ilk gişe rekortmenleri

2016 yılına ”merhaba” diyeli henüz kısa bir süre olmasına karşın dört film, senenin gişe rekortmenleri arasına ismini yazdırdı. Senenin gişe rekortmeni olan yapımlar, 1 milyon seyirci barajını geçerek hasılat rekoruna da imza attı.

Tüm dünyada toplam seyirci konusunda en önemli kriter olan ”1 milyon barajını” henüz yılın ilk ayında geçen dört yerli yapım, sene sonunda da en çok izlenen filmler arasında olmayı şimdiden garantiledi.

Box Office Türkiye verilerine göre, yılın en çok izlenen filmi rekorunu, Burak Özçivit ile Murat Boz’un başrolünü üstlendiği ”Kardeşim Benim” adlı film bulunduruyor. Gösterime 1 Ocak 2016 tarihinde giren film, 5 Şubat 2016’ya kadar geçen süre içerisinde 1 milyon 686 bin 185 izleyici topladı. Filmin toplam hasılatı 18 milyon 874 bin 444 lira. Film, babalarının vasiyeti üzerine bir köy düğününde şarkı söylemek üzere yola düşen iki kardeşin yol hikayesini anlatıyor.

 

 

Başrolünü Çağatay Ulusoy ile Leyla Lydia Tuğutlu’nun paylaştığı ”Delibal”, 1 milyon 452 bin 880 izleyici topladı. Toplam gişe hasılatı 16 milyon 651 bin 791 lira olan film, bipolar kişilik bozukluğu olan bir genç ile delice aşık olduğu üniversite aşkının hikayesini konu alıyor.

 

 

Yılın ilk günü vizyona giren ”Kocan Kadar Konuş: Diriliş”, şu an itibarıyla 2016 yılının en çok izlenen üçüncüfilmi unvanını taşıyor. Toplam 1 milyon 308 bin 99 izleyici toplayan filmin gişe hasılatı ise 15 milyon 603 bin 312 lira. Ezgi Mola ile Murat Yıldırım’ın başrolünü üstlendiği film, Şebnem Burcuoğlu’nun ”Kocan Kadar Konuş” kitabından beyazperdeye aktarılan aynı adlı filmin devamı niteliğini taşıyor. Kıvanç Baruönü’nün yönettiği yapım, ilk filmde yıllar sonra karşılaşan Efsun ile Sinan’ın macerasına kaldığı yerden devam ediyor ve bu kez çifti evlilik hazırlıkları içinde izliyoruz.

 

 

Bu yıl 1 milyon barajını aşan dördüncü film ise ”Dedemin Fişi”. İki hafta içerisinde 1 milyon 218 bin 300 izleyici toplayan filmin toplam gişe hasılatı 13 milyon 826 bin 328 lira.

2016 yılı içinde gösterime giren yabancı yapımlar içinde en yüksek gişeyi ”İyi Bir Dinozor” isimli animasyon elde etti. Film, 3 haftada 563 bin 742 izleyiciyi sinema salonlarına çekti.

Bu yıl gösterime giren ”İftarlık Gazoz”, ilk haftasında 365 bin 620 izleyici topladı. Bu yapımın da 1 milyon barajını zorlayıp zorlamayacağı önümüzdeki haftalarda belli olacak.

Gişe rakamları merak edilen bir başka yapım ise yerli animasyon ”Kötü Kedi Şerafettin”. Bülent Üstün’ün çizgi karakterinin animasyon macerası, 5 Şubat’ta seyirciyle buluştu.

 

 

Yorum Yapılmamış: "2016 yılının ilk gişe rekortmenleri"

    Yorum yap

    E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.